להקים עסק בארה"ב הוא תהליך מורכב הדורש הבנה מעמיקה של הדרישות המשפטיות, הכלכליות והמנהלתיות. בנוסף, יש צורך להבין את סוגי הוויזות המאפשרות ליזמים זרים לפעול בתחום זה, וכן אפשרויות נוספות לאלה שלא דורשים ויזה מיוחדת.
תוכן עניינים
בדיקת זכאות לאשרה והבנת הדרישות
לצד הכנת תוכנית עסקית ומודל עסקי עבור העסק הנכסף שתרצו להקים בארה"ב, חשוב להבין האם יש צורך בוויזה כדי לפעול כיזם בתחומיה של המדינה.
יש מספר סוגי ויזות שעשויות להיות רלוונטיות ליזמים זרים:
ויזת E-2 (ויזת משקיעים ממדינות עם אמנת השקעות): מיועדת ליזמים המגיעים ממדינות שיש להן אמנת השקעות עם ארה"ב, כולל ישראל. הוויזה ניתנת למי שמתכוון להשקיע סכום משמעותי בעסק חדש או קיים בארה"ב. המשקיע צריך להחזיק בשליטה בעסק ולהיות מעורב בניהולו.
ויזת L-1 (ויזת העברת עובדים פנימית לחברות רב-לאומיות): מיועדת ליזמים שכבר מחזיקים בעסק מחוץ לארה"ב ורוצים לפתוח סניף או שלוחה בארה"ב ולהעביר לשם עובדים בכירים כמו מנהלים. ויזת L-1 מחייבת שהחברה מחוץ לארה"ב תמשיך לפעול.
ויזת O-1 (ויזה לאנשים עם כישורים יוצאי דופן): מיועדת לאנשים שיש להם כישורים יוצאי דופן בתחומים כמו עסקים, מדע, אמנות או ספורט, ומעוניינים להשתמש בכישוריהם כדי להקים עסק בארה"ב. יש להוכיח כי הכישורים יוצאי הדופן יועילו גם לארה"ב.
במידה ואתם קולעים לאחת או יותר מבין הוויזות הללו, הרי שמומלץ לבחון כיצד לקדם את ההליכים הנדרשים שם.
בנושא זה אני מקפידה להפנות לקולגות שלי בתחום שמתמחים בנושא, לרבות וויזה האב שמלווים את כל נושא הוצאת הוויזות.
האם ישנן גם אפשרויות נוספות ללא ויזת עסקים?
בהחלט, וכדאי לבדוק את כל האפשרויות העומדות לפנינו.
ויזת B-1 (ויזת עסקים לתקופה קצרה): ניתן להשתמש בה למטרות נסיעות עסקים קצרות, פגישות עסקיות, או הכנה להקמת עסק כמו חיפוש משרדים, פגישות עם ספקים או עורכי דין. היא לא מאפשרת לנהל עסק בפועל או להישאר לאורך זמן בארה"ב.
והשאלה הגדולה: אתם רוצים להיות נוכחים בארה"ב? זאת כיוון שישנה האפשרות להשקעה בעסקים מרחוק. יזמים יכולים להקים עסק בארה"ב ולהחזיק בו מרחוק מבלי להזדקק לויזה מיוחדת, זאת באמצעות מינוי מנהלים או שותפים שיפעלו במקום, ויזמים יכולים לנהל את הפעילות העסקית מחוץ לארה"ב.
הכשרתם את הקרקע, עתה איך מתחילים להקים את העסק?
לאחר בחינת נושא הוויזות, יש כמה שלבים עיקריים שיש לבצע כדי להקים עסק חוקי ומצליח בארה"ב.
רישום העסק כמובן. כמו בכל מדינה, ארה"ב איננה שונה בכך. בחירת סוג העסק היא שונה מעט, כאשר בארה"ב ישנם מספר סוגי ישויות משפטיות (כגון: LLC, Corporation), כאשר הבחירה בסוג ישות משפטית תשפיע על המיסים והאחריות האישית של היזם. לדוגמה, LLC (Limited Liability Company) היא בחירה פופולרית בקרב יזמים זרים מכיוון שהיא מספקת הגנה אישית מפני חובות העסק. דומה ושונה.
מומלץ מאוד לעשות זאת יחד עם רוא"ח המתמחה בנושא.
מספר זיהוי מעסיק (EIN), או במילים אחרות ח.פ. כל עסק בארה"ב נדרש להגיש בקשה למספר זיהוי מעסיק (Employer Identification Number – EIN) מרשות המיסים האמריקאית (IRS). ה-EIN נדרש לצורך דיווחי מיסים, פתיחת חשבון בנק עסקי והעסקת עובדים.
ופתיחת חשבון בנק עסקי. לאחר רישום העסק, יש לפתוח חשבון בנק עסקי בארה"ב, מה שיאפשר לעסק לנהל תשלומים, הכנסות ופעולות פיננסיות נוספות.
תכנון מס ואחריות משפטית
רבותיי, אל תהססו לפנות לבעלי מקצוע המתמחים בנושא דוגמת יועצי מס שמתמחים באופן פרטני בארה"ב, או רואי חשבון המתמחים באופן פרטני במדינה.
זכרו גם שמדובר במדינה ענקית עם חוקי מס פדרליים ומקומיים.
הדבר כולל תכנון מס מוקדם, וכן יכולת להכין דוחות מס בהתאם לנדרש. כמו בישראל, וכמו בכל מדינה מתוקנת, גם בארה"ב עסקים חייבים לדווח על הכנסותיהם ולהגיש דוחות מס לרשויות הפדרליות והמדינתיות. סוג הדוחות והיקפם תלויים בסוג העסק שהקמתם.
ולסיום הסכמים משפטיים. וודאו שכל ההסכמים העסקיים, כגון חוזי שותפים, חוזי שכירות, והסכמים עם ספקים כתובים בצורה שתואמת את הדין המקומי.
ומה באשר לשיווק ומכירה? גיוס עובדים? חקר השוק? בכל אלו ועוד, אשמח להיות לכם לעזר, וניתן לפנות אלי בכל שאלה.